ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

آیا بی‌خوابی ریسک سکته قلبی را افزایش می‌دهد؟ | تحقیقات چه می‌گویند؟

  • کد خبر: ۱۶۸۷۳۰
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱
آیا بی‌خوابی ریسک سکته قلبی را افزایش می‌دهد؟ | تحقیقات چه می‌گویند؟
دانشمندان می‌گویند افرادی که با یک یا چند علامت بی‌خوابی درگیر هستند، بیشتر از افرادی که از این مشکلات رنج نمی‌برند، در معرض خطر بیماری‌های حاد ازجمله بیماری‌های قلبی و سکته قرار دارند. نکته جالب اینجاست که این پیوند در افراد جوان‌تر از ۵۰ سال شدیدتر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز - محققان دانشگاه ویرجینیا کامنولث در ریچموند آمریکا در مطالعه‌ای دریافته‌اند که گزارش یک یا چند علامت بی‌خوابی توسط خود افراد، باعث افزایش ۱۶ درصدی خطر بروز بیماری‌های جدی در آن‌ها می‌شود. این مسئله در افراد جوان‌تر از ۵۰ سال شدیدتر است و کسانی که پنج تا هشت علامت داشتند، حدود چهار برابر بیشتر از بقیه در معرض ریسک سکته بودند.

پژوهشگران در این مطالعه بیش از ۳۱ هزار داوطلب با میانگین سنی ۶۱ سال را بررسی کردند که هیچ‌کدام در ابتدای مطالعه سابقه سکته نداشتند. سپس آن‌ها به‌طور میانگین به مدت ۹ سال تحت نظر قرار گرفتند.

محققان از شرکت‌کنندگان پرسیدند که هر چند وقت یک بار در خوابیدن دچار مشکل می‌شوند، آیا در طول شب بیدار شده و آیا صبح‌ها زودتر از ساعت مقرر بیدار می‌شوند و بعد در دوباره خوابیدن مشکل دارند یا خیر. همچنین از آن‌ها پرسیده شد که چقدر احساس می‌کنند صبح‌ها خستگی از تنشان در رفته است.

دانشمندان با احتساب مؤلفه‌هایی مثل مصرف الکل، دخانیات و سطح فعالیت‌های فیزیکی پاسخ‌ها را با هم مقایسه کردند. نتیجه این بود که در طول یک دهه ۲۱۰۱ مورد سکته رخ داد. ۱۳۰۰ سکته مربوط به افرادی بود که یک الی چهار علامت داشتند، ۴۳۶ مورد مربوط به افرادی با پنج الی هشت علامت و ۳۶۵ مورد مربوط به افراد بدون علامت بود.

محققان می‌گویند افرادی که پنج الی هشت علامت بی‌خوابی داشتند، ۵۱ درصد بیشتر با ریسک سکته روبه‌رو بودند. این خطر برای افرادی که به بیماری دیابت، پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی و افسردگی دچار بودند، بیشتر هم می‌شد.

دکتر «وندمی ساوادوگو»، از دانشگاه ویرجینیا کامن‌ولت و عضو آکادمی عصب‌شناسی آمریکا می‌گوید: «درمان‌های بسیاری وجود دارند که می‌توانند به بهبود کیفیت خواب افراد کمک کنند؛ بنابراین تعیین اینکه کدام مشکلات خواب به افزایش ریسک منجر می‌شوند، می‌تواند به تشخیص زودهنگام یا استفاده از درمان‌های رفتاری برای افرادی کمک کند که در خوابیدن مشکل دارند و با این کار احتمالاً ریسک سکته در دنباله زندگی آن‌ها کاهش می‌یابد.»

پژوهشگران حالا امیدوارند در آینده بتوانند با تحقیقات بیشتر دریابند که چه کار‌هایی می‌تواند در کاهش مشکلات خواب مؤثر باشد و ریسک سکته را کاهش دهد. نتایج این مطالعه در مجله Neurology منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو به نقل از گاردین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->